Activitat

19.30h a La 2 de TVE

30'

SOY CÁMARA. El programa del CCCB (29)

En mi habitación

L'acte de la comunicació avui requereix d'una curiosa paradoxa: estar sol. Molts ritus de socialització avui comuns, com les pàgines de trobades, eren fins fa poc cosa de gent solitària. Ara es construeixen des d’espais íntims com les habitacions els adolescents, smartphones activats mentre anem en metro i tauletes furtives a consells de direcció.

Des que la vida privada es va acomodar a les societats industrials, la nostra concepció del que és íntim, privat i públic ha sofert constants transformacions, depenent de l'arquitectura, l'urbanisme, els avatars socials i culturals així com el progrés en les tecnologies de la comunicació. En aquest programa ens fixarem en la revolució que això ha suposat en temes col·laterals com la vanitat, els egos, els blogs i molt particularment com han permès desdibuixar tòpics i imaginar noves àrees d'identitat i expressió. En definitiva, recorrerem la història que ens porta del diari íntim del XIX al bloc del XXI.

Entrevistem a Antoni Marí que ens aproxima a la invenció d’allò privat al segle XIX i la Rosana Antolí que presenta la xarxa com una oportunitat de creació de noves tribus. A més aprofitem materials d'arxiu del CCCB com els cicles de conferències Intimitat (Debats 2011) i La nostra Vida a la Xarxa (ICI 2012).

Guió i direcció: Andrés Hispano i Félix Perez-Hita