Activitat

Taller: Del 10 al 13 de juny de 16h a 20h (Estació Beta CCCB)

Presentació resultats: 14 de juny a les 14.30h (Escenari Stage Sónar +D2 a la Fira Montjuïc)

Sonar+D: Data Cuisine Workshop amb Moritz Stefaner i Susanne Jaschko

Transformant les dades en gastronomia

Data Cuisine Workshop és una recerca experimental sobre la representació de les dades a partir d’elements culinaris.

Quin gust té una escudella, la recepta de la qual està basada en dades locals d’immigració? O preferiu una sopa preparada en el context del lloguer mitjà a Barcelona el 1984 o el 2014? Us podeu imaginar quin aspecte, gust i tacte tan diferent tindrien els panellets segons la localització de la diàspora catalana?

Durant el taller, investiguem formes de representar les dades obertes locals en el menjar local, a través de les qualitats inherents dels aliments, com ara el color, la forma, la textura, l'olor, el sabor, la nutrició, l'origen, etc. El taller ofereix als seus participants l'oportunitat de traduir les dades en quelcom de concret i sensualment experimentable, del llenguatge dels números al llenguatge dels aliments, i, d’aquesta manera, obtenir resultats inesperats en ambdós mitjans i aprendre sobre les seves construccions i relacions internes. Al final del taller, es crea un menú de dades locals i es fa una degustació pública.

Dimarts 10 i dimecres 11
Els primers dos dies del taller consistiran en exploracions i recerca conceptuals.

Dijous 12 i divendres 13 
La segona meitat es dedicarà a produir plats de dades en una cuina professional amb l’ajuda d'un xef.
El taller acabarà el divendres al vespre amb la presentació i tast dels resultats.

Dissabte 14
El dissabte 14 de juny a les 14.30 h, es presentaran els resultats del taller al Festival Sónar (Stage Sonar+D2, Fira Montjuïc).

El taller està dirigit per Susanne Jaschkocomissària d'art i autora independent, duu a terme projectes participatius com prozessagenten, i Moritz Stefanerfreelance expert en visualització empresarial i disseny d'interfaces, amb la col·laboració del xef Sebastian Velilla.

Data Cuisine utilitza tècniques bàsiques i tradicionals de cuina per visualitzar dades però, a més, en aquesta ocasió, el taller a Barcelona comptarà amb una altra eina: una impressora 3D d’aliments, gràcies a la col·laboració de Luis Fraguada.

Data Cuisine Workshop és una coproducció del CCCB i el Sónar+D en el marc del projecte Bing Bang Data
Per a més informació: Data Cuisine Project