Activitat

SIMPOSI INTERNACIONAL Globalització, innovació i construcció de xarxes tècniques urbanes a Amèrica i Europa, 1890-1930

Aquest simposi s'ha organitzat amb motiu del centenari de la creació de Barcelona Traction, el 1911, amb l'objectiu de comparar la creació de Barcelona Traction amb l'anterior fundació de la Brazilian Traction, que va constituir el seu model, i amb altres iniciatives d'electrificació en diversos països d'Europa i Amèrica.

El seminari es farà a la Universitat de Barcelona i a l'Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), durant els dies 23, 24, 25 i 26 de gener de 2012, en sessions contínues de 9 a 13 i de 16 a 20. El dia 27 està previst realitzar una visita a les centrals hidroelèctriques del Pirineu.

L'accés a les sessions del simposi és lliure, amb inscripció prèvia.

Els estudiants de la Universitat de Barcelona, que acreditin la seva assistència al Simposi, podran convalidar-ho per dos crèdits de lliure elecció.

Com a institució col·laboradora, aquest simposi també es considera un seminari del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch, i les persones inscrites que acreditin una assistència de més del 80% de les sessions podran obtenir un certificat d'assistència del CUIMPB-Centre Ernest Lluch