Activitat

De 16:00 a 17:00. Espai 1

SESSIÓ BOOKCAMP: Bifestival #twpo i #twna

El bifestival (o petit festival doble) de Twittpoesia i Twittnarrativa pretén emprar les xarxes socials per a recollir una mostra tant àmplia com sigui possible de la creativitat en les distàncies curtes. L'objectiu es demostrar quelcom que porta temps produint-se: els formats breus o micro es comencen a moure, i molt, per a la creació literària.

Per a tal finalitat, s'han establert els hash #twpo (per a poesia) i #twna (per a narrativa), de manera que tothom pugui enviar i vincular-hi els seus textos breus en qualsevol moment (i llengua, temàtica o intenció) des de Twitter. També s'estableix una pàgina a Facebook per tal de no limitar la participació únicament a aquells que facin servir Twitter.

Dins la trobada Bookcamp, el que es presentarà dependrà per tant en gran mesura de l'intencionalitat dels participants del barcamp, i també altres persones que segueixin els dies previs aquesta iniciativa per la xarxa. El dia 23 d'Octubre es durà a terme una projecció en directe de l'evolució dels microtextos de #twpo i #twna, per tal que es pugui anar resseguint la creació a mida que arriba (juntament amb el que s’hagi recopilat fins llavors).

Paral·lelament, en col·laboració amb el projecte PliegOS, durant el Bookcamp es publicaran al moment i distribuiran edicions recopilatòries en llibres de petit format. El projecte PliegOS pretén establir una plataforma oberta de publicació i descàrrega de llibrets de paper en miniatura, d'impressió immediata i sota filosofia DIY o “fes-t'ho tu mateix”.

Nota: tots els microtextos recopilats per mitjà del procediment descrit es publicaran sota una llicència copyleft de Creative Commons Reconeixement-CompartirIgual 2.5.

Coordinadors: Enric Senabre i Patrick Davenne