Activitat

Dijous 21 Juny, 20:30

Érik Bullot

Amb la presència d’Érik Bullot

Retrospectiva parcial del realitzador francès Érik Bullot. La seva trajectòria fins al moment comprèn divuit films, que, tot i ser força diferents entre si, habiten en les classificacions del diari filmat, el cinema assaig, el cinema poètic, etc. Tal com afirma el mateix autor: «em considero un geògraf atret en secret per l’exploració. El meu desig és documentar les figures de l’emoció. Retratar la primera experiència del vertigen. La palpitació. El moment en què la joguina òptica, proveïda d’una força màgica, titil·la. En aquest moment, el joc i el pensament es confonen: l’emoció del cinema és la intel·ligència d’una màquina».

Al llarg d’aquesta sessió també podem observar el seu treball vinculat al canvi de format, el pas de l’argèntic al numèric; fins i tot l’última obra que es presenta està realitzada amb un telèfon mòbil com a ferramenta audiovisual.

L'ébranlement, Érik Bullot, 1997, 4', 16 mm
Séchage, Érik Bullot, 1998, 10', color, 16 mm
L'attraction universelle, Érik Bullot, 2000, 13', 16 mm
Le singe de la lumière, Érik Bullot, 2002, 23', 16 mm
Glossolalie, Érik Bullot, 2005, 26', video
Visible Speech, Érik Bullot, 2006, 9', video

Participants
Director:
Érik Bullot
Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Espai CCCB
Auditori
Material addicional
Programa (745.3 KB)
Enllaços
web Xcèntric

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora
Revista Butxaca