Activitat

19:00 i 22:00 h

Primera Persona 2014

Narrativa, música pop, monòlegs i representacions escèniques vàries amb el jo com a protagonista es donen cita de nou al festival Primera Persona 2014. Una tercera i nova edició en què aquest jo es reafirma i s’expandeix durant un dia més: el festival amplia la seva programació passant de dos a tres dies. Al blog Veus CCCB podeu trobar més informació del que passarà a l'edició 2014: El cartell complet del festival Primera Persona 2014.


Dijous, 8 de maig

Sessió 1 // 19 h
Javier López Menacho / Jorge Carrión / Raúl Cimas

L’autor de Yo, precario, Javier López Menacho, explica aventures urbanes a la jungla de l’infern laboral; l’escriptor Jorge Carrión rendeix homenatge al gran explorador nord-americà Burton Holmes, i Raúl Cimas, part fonamental del programa d’humor Muchachada Nui, es despulla a escena (gairebé literalment).

Sessió 2 // 22 h (!)
Mongolia, per fi a la presó! / Manolo Martínez (Astrud) / Nueva Vulcano
Dos dels responsables de la revista satírica Mongolia, Darío Adanti i Edu Galán, discuteixen des de la seva cel·la a la presó les causes del seu tancament amb la periodista Lucía Lijtmaer, convertida ara en la seva advocada; Manolo Martínez, d’Astrud, confessa per què ha abandonat temporalment el pop, i la banda barcelonina Nueva Vulcano ofereix soroll i balls en primera persona.

(!) AVÍS: per qüestions personals de l'artista, la participació de Tracey Thorn al festival ha estat cancel·lada. En el seu lloc hi participaran Darío Adanti i Edu Galán, de la revista Mongolia.


Divendres, 9 de maig

Sessió 1 // 19 h
¡A LA CALLE! MEMÒRIES DE MILITÀNCIA / Gilbert Shelton / DIARIS POP
Diversos activistes de l’esquerra (Antonio Baños, César Rendueles, Carolina del Olmo, Roberto Herreros i David Fernàndez) ens expliquen les seves primeres passes a la militància; Gilbert Shelton, llegenda viva de la contracultura dels 60 i estrella del còmic, conversa amb els seus personatges, i per acabar, tres tenors del pop (Felipe, de Los Fresones Rebeldes/Los Canguros/Cola Jet Set; Alex Díez, de Los Flechazos/Cooper; i Fernando Pardo, de Sex Museum) fan un repàs musical del seu cançoner.

Sessió 2 // 22 h
David Nobbs + Jonathan Coe / Ian Svenonius / Manolo García
El veterà monarca de l’humor fatalista anglès David Nobbs conversa sobre comèdia trista amb el novel·lista Jonathan Coe; Ian Svenonius (The Make-Up, Chain and The Gang), un dels músics crucials del circuit independent internacional, ofereix una classe magistral i musicada, i Manolo García (El Último de la Fila) conversa sobre la seva carrera amb músics de tres generacions (Extraperlo, El Último Vecino, Esther Margarit i Miqui Puig amb l'Agrupació Cicloturista Puig).


Dissabte, 10 de maig

Sessió 1 // 19 h
Sheila Heti / Jonathan Lethem / Calvin Johnson
La canadenca Sheila Heti, una de les escriptores més aplaudides de la seva generació, explica el seu procés de creació de llibres; el novel·lista novaiorquès Jonathan Lethem comenta els fragments més autobiogràfics de la seva obra amb la seva germana, la traductora Mara Lethem, i el músic Calvin Johnson (Beat Happening, K Records) culmina la seva gira europea acompanyat a l’escenari per J. Irízar; Cristian Pallejà, de Fred i Son, i Xavi Garcia, ex Surfing Sirles.

Sessió 2 // 22 h
Bob Stanley + Green Gartside / Irvine Welsh / Gerard Love
Dos mestres i estudiosos dels discos meravellosos, Bob Stanley (Saint Etienne) i Green Gartside (Scritti Politti), parlen en profunditat sobre música pop; una lectura de Sergi Pons Codina introdueix Irvine Welsh, autor de Trainspotting, que disserta en directe sobre la seva vida, fòbies i passions amb el seu cambrer: Martí Sales; i per acabar, Gerard Love, baixista de la gloriosa banda Teenage Fanclub, fa un repàs al millor de la seva carrera acompanyat dels joves mallorquins Beach Beach.