Activitat

Dimecres 13 Febrer, 19:00

Presentació del llibre “Pensar i interpretar l’oci. Passatemps, entreteniments, aficions i addiccions a la Barcelona del 1900”

Presentació del llibre Pensar i interpretar l’oci. Passatemps, entreteniments, aficions i addiccions a la Barcelona del 1900, de la col·lecció Singularitats del GRACMON (Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis) de la UB.

En l’acte, conduït per Xavier Roigé, degà de la Facultat de Geografia i Història, i presentat pel filòsof Gregorio Luri, hi participaran: Mireia Freixa, directora del GRACMON; Teresa-M. Sala, coordinadora del llibre, i Xurxo Ínsua, tècnic de suport, que mostrarà Els mapes de l’oci de la Barcelona de l’època.

Pensar i interpretar l’oci recorre algunes de les activitats de temps lliure que van tenir lloc a Barcelona entre les acaballes del segle xix i la primeria del segle xx, en una etapa d’efervescència que afavorí l’aparició d’innovadores formes de consum cultural. Els autors Gonçal Mayos, Teresa-M. Sala, Rosa Creixell, Pere Capellà, Fàtima López, Cristina Rodríguez, Carmina Salvatierra, Enric Ciurans, Jaume Carbonell, Ricard Bru, Isabel Fabregat, M. Santos García Felguera, Núria F. Rius, Irene Gras, Mireia Freixa i Mar Leniz hi retraten els antecedents, les aficions, els entreteniments, les diversions, els espectacles, les addiccions i el treball en alguns dels espais de la ciutat.

Pensar i interpretar l’oci

Pensar i interpretar l’oci recorre algunes de les activitats de temps lliure que van tenir lloc a Barcelona entre les acaballes del segle XIXi la primeria del segle XX, en una etapa d’efervescència que afavorí l’aparició d’innovadores formes de consum cultural. Els autors Gonçal Mayos, Teresa-M. Sala, Rosa Creixell, Pere Capellà, Fàtima López, Cristina Rodríguez, Carmina Salvatierra, Enric Ciurans, Jaume Carbonell, Ricard Bru, Isabel Fabregat, M. Santos García Felguera, Núria F. Rius, Irene Gras, Mireia Freixa i Mar Leniz hi retraten els antecedents, les aficions, els entreteniments, les diversions, els espectacles, les addiccions i el treball en alguns dels espais de la ciutat.