Activitat

Dimarts 03 Juliol, 19:30

Presentació del llibre “Antoni Farrés i Sabater, tal com l’hem conegut”

El llibre explica la trajectòria del qui fou alcalde de Sabadell des de l’inici de la transició l’any 1979 fins al 1999 mitjançant una quarantena de testimonis que el van conèixer i tractar tant en l’àmbit polític com personal que conversen amb Manuel Foraster.

Antoni Farrés visqué de molt jove en una comuna, treballà en una fàbrica, milità en un partit clandestí, conspirà contra el règim, conegué la presó, estiuejà a Formentera i visqué la promiscuïtat de la progressia més activa, fou l’advocat laboralista per excel•lència i es forjà com a líder durant la vaga general del 1976. El perfil del Toni era el dels revolucionaris del maig del 68, però no sols els de París, sinó també els de Praga, marxistes demòcrates. Era un marxista d’origen catòlic, però també era fill d’empresari i tenia molt clar que els beneficis s’havien de repartir però també s’havien de crear.

Antoni Farrés passarà a la història de Sabadell per la seva extraordinària capacitat per transformar la ciutat, i passarà a la història de la política catalana pel seu rigor, la seva independència i la seva honestedat. Rigor, independència i honestedat polítics que avui es troben a faltar més que mai.

Amb la intervenció del M.H. Sr. Jordi Pujol i Soley, Sr. Joaquim Nadal i Farreras, Sr. Roc Fuentes i Navarro, Sr. Joan Brunet i Mauri (Amics del Toni) i l’autor Sr. Manuel Foraster i Giravent.