Activitat
- Inici
- Activitat
Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebra en aquesta edició el potencial creatiu de l’animació documental. Per aquest motiu, en la seva presentació a Barcelona tindrà una invitada d’excepció, Hanna Heilborn (Suècia), documentalista que ha creat els seus millors treballs en col·laboració amb David Aronovitch, fent servir l’animació.
Heilborn oferirà una xerrada on explicarà el seu interessant procés de treball, il·lustrant-lo amb exemples. Abans de la presentació, la directora de la mostra, Carolina López, presentarà el programa d’Animac 2013 i es projectarà el curtmetratge Slavar, de Heilborn i David Aronovitch.
Slavar (Esclaus)
Hanna Heilborn i David Aronovitch, Suècia, 2008, 15’
Slavar denuncia la pràctica no reconeguda pel govern del Sudan d’utilitzar les seves dones i nens com a esclaus, el terrible efecte col·lateral d’una llarga guerra fratricida sense gaire cobertura de premsa i que els polítics van preferir oblidar. La cinta es basa en una brutal entrevista realitzada el 2003 a Abuk (9) i Machiek (15), una nena i el seu germà utilitzats per la milícia pagada per l’estat al Sudan i alliberats gràcies a una organització amb James Aguer al capdavant. En aquest film l’animació exerceix com a escut protector de la identitat, una cosa especialment valuosa quan l’objecte del documental són els nens.
Slavar és un curtmetratge codirigit per Hanna Heilborn i David Aronowitsch, i és la segona pel·lícula d’una sèrie de documentals animats, centrada en les difícils situacions que sovint viuen nens de tot el món. La trilogia està formada per dos curts documentals més, que són Gömd (Amagat) i Sharaf.
Slavar va guanyar el Gran Premi Cristall del Festival Internacional d’Animació d’Annecy i va rebre la Menció Especial del Jurat a la Berlinale.
Hannah Heilborn
Nascuda el 1968. Heilborn va estudiar a la New York Film School i al Sweden’s Institute of Drama. Va treballar com a directora, escriptora, dramaturga i professora d’animació, sempre utilitzant el documental com a base. Realitza conferències i sessions en nombroses escoles de disseny. Altres treballs realitzats per Heilborn són Big Mike (Gran Mike), on explica la història d’un noi aborigen que torna a les seves arrels, o Tjejsnack (Xerrada de noies adolescents), trilogia de curtmetratges documentals sobre la vida d’adolescents i la seva experiència amb les drogues emesa a MTV.
Animac 2013 inclourà l’última pel·lícula de Heilborn-Aronovitch, Sharaf, sobre un jove marroquí arribat a Espanya en pastera, com a exemple de cinema documental recent fet amb animació.
ANIMAC 2013. A través de la realitat
Animac 2013 tindrà lloc a Lleida del 28 de febrer al 3 de març. Quatre intensos dies de projeccions, conferències, presentacions especials, tallers i altres activitats en una cita imprescindible per als amants de l’art i l’entreteniment.
La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, sota el títol «A través de la realitat», explorarà aquest any les possibilitats creatives de l’animació en la no-ficció, al mateix temps que es convertirà en una font d’inspiració per a productores, documentalistes i animadors en un àmbit que ofereix interessants perspectives de creació.
Animac 2013, a més del seu programa habitual, recorrerà el tema del que és real en l’animació a través de projeccions i presentacions, i pararà una atenció especial a les produccions recents i en curs.
ANIMAC 2013
Del 28 de febrer al 3 de març
La Llotja • Lleida
Més informació: www.animac.cat
- Temes
- El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
- Espai CCCB
- Auditori
Crèdits
- Organitza
- Animac Lleida
- Col·labora
- Centre de Cultura Contemporània de Barcelona