Activitat

Dilluns 16 Desembre, 17 - 20h

Periodisme de dades. Sessió de treball (IV)

El treball amb dades al New York Times i taller de scraping

Les sessions de treball de Periodisme de Dades volen ser unes trobades pràctiques amb dos objectius: aprendre i aprofundir en el treball amb dades mitjançant tallers, i donar a conèixer projectes locals. Acabarem l’any amb dos projectes de renom internacional dins el món del periodisme de dades: el New York Times i l’Open Knowledge Foundation.

 

17-18.30h // Taller «Obtenint el millor de la web amb scraping»,amb Michael Bauer (Open Knowledge Foundation).

L’scraping fa referència a l’extracció d’informació o dades d’una pàgina web o d’un PDF per treballar-hi en un full de càlcul o perquè puguin ser emprades en diverses plataformes de visualització. Es treballaran conceptes bàsics del web scraping a partir d’unes poques i senzilles eines.

 

19- 20 h // Explicar històries amb dades. El cas del New York Times, amb Aron Pilhofer (New York Times).

Aron Pilhofer dirigeix des del 2007 un equip de redacció experimental dins el New York Times, format per periodistes i informàtics que es dediquen a explicar històries a partir de l’ús de software, dades i habilitats periodístiques. Aquest equip és responsable de construir eines per cobrir grans històries com els Jocs Olímpics de Londres, les eleccions presidencials del 2012 i més recentment l’huracà Sandy.