Activitat

17:00 h – 20:00 h

Periodisme de dades. Sessió de treball (V)

Dades i noves narratives

El periodisme està en crisi? O ara que el país passa per una crisi econòmica, és el moment d’estrenar nous mitjans digitals, de baix cost però amb una gran diferenciació respecte a la manera d’explicar les notícies i de presentar-les? Aquesta sessió compta amb els protagonistes d’una nova aventura periodística, la publicació digital Acuerdo, que explicaran com treballen amb les dades i altres formats narratius per fer més atractiva i accessible la informació. El taller estarà dedicat a aprofundir en l’eina Google Fusion Tables per visualitzar mapes.

17.00-17.45 h // «Acuerdo, un mitjà de dades i noves narratives», amb Idoia Sota i Pedro García

La publicació digital Acuerdo és un laboratori de periodisme situat entre Madrid i Londres. Aquest mitjà, que tot just comença a caminar, destil•la informació en un format més comprensible: visualitzacions, infografies animades, textos, vídeos, docuwebs o videojocs, sense límits, busquen històries, històries que els interessin.

18.00-20.00 h: Google Fusion Tables Avanzado, per Antonio Delgado.

En aquest taller pràctic s’ensenyarà a personalitzar mapes desenvolupats amb Google Fusion Tables, així com la seva integració en una pàgina web o projectes de dades. Per tal de poder seguir aquest taller és necessari tenir coneixements mínims de HTML, CSS i Javascript.