Activitat

Divendres 13 Juny, 19:30

Passing the Rainbow / Mirades de Kabul

De Sandra Schäfer i Elfe Branderburger

Sessió dins la 16a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i vinculada a l'exposició "Working Documents". Del 20 de novembre al 8 de febrer 2009 al Centre de la Imatge/Palau de la Virreina

Passing the Rainbow
tracta els mètodes per subvertir les estrictes normes de gènere en la societat afganesa, tant pel que fa a l'actuació com a la realització cinematogràfica i a la vida quotidiana i política.

La companyia teatral d'una noia a Kabul, una professora que també és actriu, una policia que treballa de directora de pel·lícules d'acció com a segona feina, una activista de l'organització RAWA que aprova la separació radical de l'Estat i la religió, i la Malek, que per poder treballar viu com un noi: totes elles són les protagonistes de Passing the Rainbow.

Després de la projecció, debat:


Mirades de Kabul: la representació dels mètodes per sortejar les rígides normes de gènere en la societat afganesa.

Sandra Schäfer i Elfe Brandeburger (Berlín) juntament amb la cineasta Diana Saqeb (Kabul) debaten les diferents maneres com representen aquesta lluita. Modera el debat Mònica Bernabé (Barcelona), periodista especialitzada en l'Afganistan i presidenta de l'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA).

Fitxa tècnica:

Passing the Rainbow, Alemanya, 2007, 71', VOSE
Direcció, fotografia, muntatge i so: Elfe Brandeburger, Sandra Schäfer
Música: Boris Baltschun
Producció i distribució: Mazefilm - mazefilm@gmx.net