Activitat

Inauguració: 26 de maig, a les 20.30 h
Del 27 al 31 de maig de 17 a 23 h.
Intervencions a les 21.30 h. Hall
Consulta dels Arxius: de les 12 a les 23 h. Hall.

OVNI 2009. Rizomes

Mitjançant la projecció de vídeos, intervencions i debats, OVNI 2009 Rizomes considera una reflexió en dos eixos: una crítica social i cultural que porti a formes més equitatives i menys agressives d'organització social, i una recerca interior que qüestioni com l'ésser humà s'interpreta. Ambdues branques comporten revisar els imaginaris col·lectius sobre benestar, riquesa, felicitat, seguretat...

 

OVNI - Els Arxius de l'Observatori de Vídeo No Identificat tenen un caràcter intencional i temàtic: facilitar una crítica de la societat contemporània, utilitzant diferents estratègies com el videoart, el documental independent i l'arqueologia dels mass media. Ofereixen una lectura, un particular registre dels somnis i malsons de la nostra època.


OVNI 2009 Rizomes

"Rizoma és un sistema sense centre, jerarquies ni significats, sense un general i sense una memòria organitzativa o d'automatisme central, definit únicament per una circulació d'estats".

Mitjançant la projecció de vídeos, intervencions i debats, OVNI 2009 Rizomes considera una reflexió en dos eixos que creiem indissociables: d'una banda, una crítica social i cultural que porti a la recerca de formes més equitatives i menys agressives d'organització comunitària i social, que ens atansi des de perspectives més diverses als conflictes que estem vivint i que ens ajudi a preveure o a conèixer altres maneres d'entendre el treball, l'habitatge, la comunitat, la comunicació; i, d'altra banda, una recerca, una experiència interior, que posa en crisi la manera en què l'ésser humà s'interpreta... Ambdues branques comporten revisar els imaginaris col·lectius sobre benestar, riquesa, felicitat, seguretat, coneixement...

OVNI 2009 Rizomes vol posar en evidència els contactes soterrats i rizomàtics que comuniquen móns i experiències formalment i nominalment molt diversos.


Intervencions i debats oberts:

John Zerzan
La crítica a la civilització. Green Anarchy

Espai en blanc
Digne és tot allò que mereix no ser destruït

Decreixement
Enfront de la crisi del creixement: decreixement

Abdelnur Prado
L'islam com a anarquisme místic

Alberto Arce
Gaza. Esborrats del mapa


Arxius OVNI
Durant les projeccions, quinze unitats de consulta facilitaran l'accés a la totalitat dels fons de l'arxiu, uns 2000 documents audiovisuals.