Activitat

Divendres 21 Octubre, 16:00

OpenWalls Conference 2011

Trobada internacional sobre espai públic i art urbà

L’OpenWalls Conference (OWC) neix com una trobada internacional de projectes d’intervencions urbanes autònomes a l’espai públic. L’OWC 2011 té la voluntat d’acostar l’art de carrer a la societat en general, alhora que vol generar espais de debat que impulsin la creació d’un model de gestió de l’art urbà a les ciutats contemporànies, començant per Barcelona. En aquesta primera edició, l’OWC programa una sèrie d’activitats entre les quals destaquen la producció d’intervencions murals a l’espai públic i un seminari internacional amb dues jornades al Mirador del CCCB.

Divendres 21 i dissabte 22 d’octubre

16:00 h // Gestió d’espais públics per a les intervencions artístiques a les ciutats contemporànies. Presentació d’una selecció de projectes que representen una vintena d’iniciatives capdavanteres del panorama nacional i internacional en la gestió de l’art urbà com a fenomen específic de l’espai públic:

> Taula 1: Projectes de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana.
Hi participen Eduard Crespo i Cristian Diamante (Difusor), Marc Garcia (Persianes Lliures), Arcadi Poch (Kognitif), Mario Granados (Iniciatives i Programes, S.L.) i Laura Fusté (programa Aquí pots! de l'Ajuntament de Terrassa). Taula moderada per Isaac Alcober (Montana Colors).

> Taula 2: Ciutats i contextos diferents.
Hi participen Pedro Soares Neves (arquitecte i artista urbà, creador de la plataforma Userdesign - Lisboa), Sergio Beltran (Asalto Producciones - Saragossa), Visual Lab, Seleka (artista) i Thomas Schmitt (LeMur - París). Taula moderada per Ana Manaia (antropòloga i gestora cultural).

> Taula 3: Espai públic i muralisme.
Hi participen Javier Abarca (artista urbà i editor del blog Urbanario), Zosen (artista urbà) i Martina Millà (comissària de la Fundació Miró de Barcelona). Taula moderada per Marc Mascort (comissari independent).

> Taula 4: Projectes internacionals destacats.
Hi participen Ramon Parramon (Idensitat), Devon Ostrom (BCBF - Toronto), Todd W. Bressi (coordinador artístic del City of Philadelphia Mural Arts Program) i Marcus Wilcocks (Design Against Crime Research Centre, institució vinculada al Saint Martins School of Arts de Londres). Taula moderada per Xavier Ballaz (Difusor).

La programació d’OpenWalls Conference 2011 es completa amb intervencions murals dels artistes SatOne, Aryz, Ripo, Jaz, Lahe i Neko als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí, i tallers i seminaris als espais joves La Fontana (Gràcia) i Boca Nord (Horta-Guinardó). Per a més informació podeu consultar el web, el Facebook i Twitter d’OWC.