Activitat

Dissabte 01 Desembre, 19:30

Neuròtica: Hàbitat

L'hàbitat contemporani davant del caos climàtic

Es preveu que l'any 2008, per primera vegada en la història de la humanitat, la major part de la població mundial habitarà en nuclis urbans. En la segona fase del projecte Neuròtica , l'objectiu és examinar el metabolisme dels hàbits urbans i les possibilitats que la innovació ecològica ofereix a l'hora de millorar la qualitat de vida a les megalòpolis i a les zones rurals que les circumden. El desafiament consisteix a trobar solucions per evitar que el camp esdevingui un hort controlat i destinat a la producció de béns alimentaris i energètics per a les ciutats, així com rebaixar la tendència hiperconsumista.
 

 

El desenvolupament tecnocientífic és la solució ambiental o el causant de la insostenibilitat? Quina és la percepció de la societat davant els avenços del caos climàtic?


Alex Steffen, promotor de la innovació ecològica i cofundador de worldchanging.com , dialoga amb Václac Cilek, geòleg, filòsof i director del Geology Institute at the Academy of Sciences de la República Txeca, i Joan Rieradevall, investigador a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. La projecció d'una entrevista inèdita a Vandana Shiva, doctora en física i activista mediambiental, inicia la sessió.

Participants
Ponents:
Herbert Girardet, Alex Steffen, Joan Rieradevall
Coordinador:
Capsula
Temes
Factor Eco
Espai CCCB
Hall
Material addicional
habitat_catal.doc (258 KB)

Informació pràctica

Espai CCCB

Hall

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Montalegre, 5. 08001 Barcelona. Tel. +34.933.064.100. http://www.cccb.org/now/cat/

Data: Del 29 de novembre a l'1 de desembre de 2007

Horari d'obertura de l'espai:
Dijous 29 de novembre, obert de les 17 h a les 21.30 h
Divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre, obert de les 11 h a les 22 h

Entrada lliure a totes les activitats
Inscripció prèvia als tallers: Tel. 933.064.135. E-mail: seducatiu@cccb.org.
El CCCB es reserva el dret de modificar la programació per motius de força major.


En el marc del projecte Anella Cultural, participen a NOW l'Institut Municipal d'Acció Cultural, Lleida; el Museu de Granollers; el Teatre Principal, Olot, i el Centre d'Art Cal Massó, Reus