Activitat

Dimarts 31 Maig, 19:30

Mèxic avui: violència i societat civil

Presentació del portal web NUESTRA APARENTE RENDICIÓN

A l’agost del 2010 van aparèixer a Tamaulipas (Mèxic) els cossos de 72 migrants que havien estat segrestats i assassinats pel narco. Una de les múltiples reaccions davant d’aquesta tragèdia va ser la creació del bloc Nuestra Aparente Rendición, concebut com un espai sobre la situació de violència creixent a Mèxic i una crida a la ciutadania per fer visible el seu dolor i la seva indignació. Una aposta per la pau. Pocs mesos després, el bloc ha esdevingut un punt de referència de la societat civil mexicana i acull les opinions, experiències i reflexions de milers de persones afectades per la guerra. A més, també s'està convertint en una referència internacional i Nuestra Aparente Rendición ha estat convocada a dialogar amb Hillary Clinton, Amnistia Internacional o la UNESCO, per posar tres exemples.

En aquesta conferència es llegiran testimonis i es parlarà de la situació actual a Mèxic, tan desvirtuada des dels mitjans, i de l’experiència de Nuestra Aparente Rendición a l’hora de crear un espai de retrobament de la societat mexicana.

 

 

Participants:

Lolita Bosch, escriptora, fundadora i editora de Nuestra Aparente Rendición 

Jordi Soler, escriptor i periodista 

Edson Lechuga, escriptor

Alejandro Vélez Salas, doctor en Humanitats, encarregat de la secció “Propostes per la pau” de Nuestra Aparente Rendición

 

Portal web NUESTRA APARENTE RENDICIÓN http://nuestraaparenterendicion.com/