Activitat

Món Llibre 2010

Festa del llibre per a nens i nenes

Els dies 17 i 18 d’abril se celebra Món Llibre, un festival de literatura, adreçat a nens i nenes de fins a 12 anys que va néixer el 2005, en el marc de l’Any del Llibre i la Lectura i que, pel seu format i plantejament, és únic a Europa.

Des d’un inici, l'Institut de Cultura de Barcelona va plantejar el Món Llibre com un festival del llibre per a infants i joves que fugia del plantejament més comercial d’altres fires existents, tant nacionals com internacionals.

En aquesta edició s’hi sumen més de 40 editorials de literatura infantil i juvenil de la ciutat, però també les biblioteques barcelonines a través del seu Consorci, els espais del CCCB i el MACBA, que obren les seves portes per a l’ocasió, com també les dues llibreries (Laie i La Central) d’aquests dos centres culturals.

A poc a poc Món Llibre ha anat esdevenint una gran festa necessària i esperada, de format singular, que sol reunir en un cap de setmana més de 12.000 persones.

Món Llibre aposta, també, per potenciar i innovar en les activitats dirigides als infants sempre vinculades d’una manera o una altra amb el llibre o la literatura. Són molts els artistes de diferents disciplines, molts d’ells exponents de la creació més contemporània, que durant el Festival presenten projectes, espectacles, xerrades o accions que proposen una nova manera de “llegir” el món.

Crèdits

Organitza
Institut de Cultura de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, MACBA, Consorci de Biblioteques de Barcelona
Altres crèdits:

 

Dirigeix: Marta Almirall
Organitza: Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona
Participa: Consorci de Biblioteques, CCCB, MACBA, Llibreries Laie CCCB i La Central del MACBA
Col·labora: Més de quaranta editorials de literatura infantil i juvenil
Produeix: Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona
Patrocina: Caja Madrid