Activitat

Dia 14 a les 19:00h. Dia 15 a les 18:00h.

Mateu-los a tots!

Rwanda: història d'un genocidi “sense importància”

"Tuez-les tous!" Rwanda: histoire d'un génocide "sans importance"Aquest documental excepcional aborda el mecanisme implacable d'una tragèdia. Investigació, perspectiva històrica i entrevistes inèdites es barregen amb els testimonis esglaiadors i dignes dels supervivents.

Un milió de rwandesos, tutsis i hutus moderats, van ser exterminats pels hutus entre l'abril i el juliol del 1994 en aquest petit país de l'Àfrica oriental, antiga colònia belga. La causa, una divisió social de caràcter racial entre la majoria hutu i la minoria tutsi.

La "Ràdio dels Mil Turons" que emetia crides en favor de la matança, la lògica de la "propaganda en mirall" (matar l'altre abans no et mati), l' "hutu power", l'atemptat contra el president Habyarimana, el reconeixement del govern provisional, la inèrcia occidental, el fet que els Estats Units no volguessin parlar de "genocidi" a l'ONU, l'operació Turquesa de França que va permetre que l'exèrcit hutu es retirés de manera ordenada cap al Zaire...

Durada: 100min

Divendres 14 de gener, amb la presència dels directors Raphael Glucksmann, David Hazan i Pierre Mezerette i d'Annick Kayitesi, víctima del genocidi.

Crèdits

Produeix
Dum Dum films, La Classe Américaine, Télé images international