Activitat

Dimarts 03 Juny, 19h

Els passatges contemporanis a les ciutats

Conferència a càrrec de Marcel Smets i llançament del projecte Passages_Passatges

Conferència de Marcel Smets, arquitecte i urbanista, director del Consell científic i d'orientació de l'Institut pour la Ville en mouvement (IVM), en motiu del llançament del projecte internacional Passages_Passatges.

Presentació del Programa internacional de l'IVM, "Passages, espaces de transition pour la ville du 21è siècle, la petite échelle qui change tout", en què participen diverses ciutats d'Amèrica del Nord, Amèrica Llatina, Xina i Europa. A càrrec de Mireille Appel-Muller, delegada general de l'IVM.

A continuació, es presentaran diverses iniciatives locals associades al projecte:

- Curtmetratge Passatges viscuts, passatges registrats. A càrrec d'Adrià Goula, Clara Nubiola, Núria Ricart, Marta Serra i Pol Viladoms.

- Concurs d'idees i de realització de passatges en l'àmbit del Besòs (Sant Adrià del Besòs), liderat pel Consorci del Besòs. A càrrec de Ruth Soto, regidora de Territori i Urbanisme de Sant Adrià de Besòs, i Antoni Alarcón, gerent del Consorci.

- Concurs 12 indrets de la Barcelona metropolitana, liderat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). A càrrec de Ramón Torra, gerent de l'AMB.

Condueix i modera: Carles Llop, arquitecte

En el marc de l'exposició Ciutats compartides, sobre el Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2014.