Activitat

Lliurament del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2008

El Premi Europeu de l'Espai Públic és un guardó creat pel CCCB l'any 2000 per reconèixer i potenciar el moviment de recuperació i creació d'espais públics a les ciutats europees, així com valorar aquelles intervencions urbanístiques que fomenten la dimensió pública de l'espai urbà i potencien la seva capacitat d'integració social. El guardó, de caràcter biennal, no premia només els professionals responsables de la intervenció urbana, sinó també, aquelles institucions que l'han promogut.

 

18.30 h

Benvinguda institucional a càrrec de la presidenta de la taula, Il.lma. Sra. Anna Hernández Bonancia, presidenta delegada de l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona i introducció de Manuel de Solà-Morales, arquitecte i president del Jurat del cinquè Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà.

Presentació dels projectes guanyadors:

Barking Town Square a Londres, Regne Unit, projecte guanyador del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2008
Liza Fior, directora de muf architecture/art, autors
Charles Fairbrass, regidor del districte Barking and Dagenham de Londres, promotor

centrum.odorf a Innsbruck, Àustria, menció especial del Jurat
Christian Lichtenwagner, autor

Other People's Photographs a Folkestone, Regne Unit, menció especial del Jurat
Brigitte Orasinski, autora

Torre del Homenaje a Huéscar, Granada
Antonio Jiménez Torrecillas, autor

Amb la participació de:
Carles Crosas, arquitecte, secretari del Jurat del cinquè Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà

 

20:00 h

"Europe's Urban Civilisation in a Virtual World"
Conferència a càrrec de Peter Hall, catedràtic d'Urbanisme a la University College London i autor, entre d'altres, de "Cities in civilisation" (Londres, 1999)
Presenta: Manuel de Solà-Morales

 

18:00 a 21.30h
Espai de consulta amb tots els projectes presentats a la convocatòria del PREMI EUROPEU DE L'ESPAI PÚBLIC URBÀ 2008

 

 

En aquesta cinquena edició el Jurat del Premi estava constituït per Manuel de Solà-Morales, arquitecte i representant del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que actuaba de president; Dietmar Steiner, director de l'Architekturzentrum Wien (AzW, Viena); Ole Bouman, director del Nederlands Architectuurinstituut (NAI, Rotterdam); Rowan Moore, director de The Architecture Foundation (AF, Londres); Francis Rambert, Director de la Cité de l'Architecture et du Patrimoine (París); Severi Blomstedt, Director del Museum of Finnish Architecture (MFA, Hèlsinki), que actuaven de vocals, i el senyor Carles Crosas, arquitecte, que actuava de secretari.