Activitat

Dilluns 02 Desembre, 19:30

Llegir Maquiavel avui. Lectura dramatitzada de Jordi Boixaderas i conferčncia de Remo Bodei

Fa 500 anys que Nicolau Maquiavel va escriure El príncep, però aquest petit llibre continua sent una de les obres cabdals del pensament polític, objecte encara avui de múltiples lectures, apropiacions, comentaris i crítiques. El CCCB es vol sumar a aquesta celebració i, sense caure en la temptació d’”actualitzar” l’obra de Maquiavel, explorar la vigència de les seves idees sobre la relació entre política i moral, o reprendre la seva descarnada descripció del comportament humà.

Per començar, l’actor Jordi Boixaderas farà una lectura dramatitzada de la famosa carta que Maquiavel va enviar des de l’exili al seu amic Vettori, explicant-li com era un dia qualsevol de la seva vida mentre escrivia El príncep. A continuació, el reconegut filòsof italià Remo Bodei parlarà del realisme de Maquiavel i oferirà algunes claus per llegir El príncep avui, acompanyat pels filòsofs Juan Manuel Forte i Rosa Rius Gatell.

La sessió forma part de la Jornada internacional Nicolau Maquiavel. "El Príncep" fa 500 anys que organitza la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

19:30 h // Lectura dramatitzada de la Carta a Vettori, a càrrec de Jordi Boixaderas. Presentació de Rosa Rius.

20:00 h // El realisme de Maquiavel, conferència de Remo Bodei. Moderador: Juan Manuel  Forte.