Activitat

Dijous 14 Maig, 19:00

La ciutat desapareguda

Conferència d'Iain Sinclair

El filòsof Frédéric Gros deia que «aprendre a caminar és aprendre a desobeir». D’ençà de Rousseau, Nietzsche o Thoureau, són molts els pensadors que reivindiquen la dimensió contracultural del passeig, del caminar com una forma de resistència política, com una via per pensar i repensar les ciutats, què són i en què s’han transformat. A la ciutat de Londres, l’escriptor i cineasta Iain Sinclair fa dècades que edifica una mitologia urbana en nombroses obres a cavall de l’assaig, l’activisme i la crònica sebaldiana. Amb els seus passejos literaris per la ciutat, Sinclair reivindica la història dels barris que han quedat sepultats pels grans projectes urbanístics, i combat la gentrificació i les transformacions que esborren la memòria de la ciutat.

Coincidint amb la publicació de La ciudad de las desapariciones (Alpha Decay), el dijous 14 de maig Iain Sinclair reflexionarà sobre el concepte de «desaparició» a les ciutats contemporànies, i exposarà camins a través dels quals les metròpolis poden dialogar amb el seu passat i evolucionar sense esborrar-se.

El divendres 15 de maig, Sinclair farà una lectura comentada de l’obra de W. G. Sebald al Teatre Sebald de l’exposició (acte únicament en anglès).

La visita de Sinclair s'emmarca en l'exposició «Les variacions Sebald», en què l’escriptor alemany es converteix en el fil conductor d’una interrogació sobre la història del segle XX i les seves projeccions en el segle XXI.