Activitat

Dijous 20 Octubre, 19:30

José Luis Guerin i Jonas Mekas, en conversa

Al llarg de més de dos anys, José Luis Guerin i Jonas Mekas s’han enviat cartes filmades i han forjat una amistat en el cinema. Només s’han vist físicament dues vegades, molt breument, abans de començar el procés de les cartes. Van decidir no retrobar-se més, perquè els dos han preferit fer créixer aquesta relació íntima a través del cinema, a partir del diàleg de les cartes filmades, enteses com una reacció a la vida.

En el seu moment Guerin va triar Mekas com el seu interlocutor ideal per establir la correspondència; Mekas va acceptar de participar en un projecte que el convidava a experimentar en un nou format, que, com va dir ell mateix, volia que no acabés mai. Com a signe d’aquesta admiració, Guerín ha declarat: «Abans de veure les seves pel·lícules, vaig llegir-les i vaig somiar-les a partir dels seus textos. Mekas és un franciscà, un agitador en tots els sentits; és com si, en el cinema francès, Godard, André Bazin i Langlois fossin una mateixa persona».

Finalment, i com estava previst, ha arribat el moment de la trobada de proximitat, en una conversa moderada per Jordi Balló entre dos cineastes fonamentals i que s’admiren mútuament.

Aquesta conversa té lloc en el marc de l’exposició «Totes les cartes. Correspondències fílmiques», que té lloc al CCCB fins al 19 de febrer de 2012.