Activitat

Dissabte 22 Febrer, 10:30h

I Jornada de la Crítica Cinematogràfica

L’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) organitza un conjunt de debats per abordar la precarietat de la professió i les seves possibilitats de futur.

La jornada està estructurada en dues grans sessions de debat. La primera sessió a les 10:30h, titulada Altres veus, altres àmbits: àrees inexplorades de la crítica constarà de tres ponències: La reversibilitat dels crítics d’altres arts, a càrrec de Joan M. Minguet (Associació Catalana de Crítics d’Art, ACCA) i Laura Fernández (El Cultural, El Mundo); Videoassaig: crítica audiovisual a internet, a càrrec de Nicolás Ruiz (Cineuá), i La importància del passat: anàlisi històric i recuperació de la memòria crítica, a càrrec de Carlos Losilla (UPF).

La segona sessió a les 16:30h, titulada La crítica en guerra: problemes que condueixen a la desprofessionalització, constarà de cinc ponències: Ser crític a la premsa generalista, a càrrec de Xavi Serra (Ara); Premsa especialitzada: reptes i problemes, a càrrec de Carlos F. Heredero (Caimán. Cuadernos de cine); La via online, a càrrec de Miquel Martí Freixas (Blogs & Docs); Sobreviure en els mitjans audiovisuals, a càrrec de Conxita Casanovas (RNE), i Assessoria laboral: problemes i dubtes, a càrrec de Fabián Nevado (Sindicat de Periodistes).