Activitat

D'11:00 a 20:00

Hackathó astronòmic: Un univers de dades

El hackathó astronòmic està dedicat a la astronomia i a les dades. Un univers de dades que ens mostren el nostre univers tal i com el coneixem, com una col·lecció de dades fascinants. Quants planetes coneixem? Quants d’aquests podrien tenir vida o fins i tot ser habitables? Quines són les seves característiques i a on es troben? Què ens expliquen les dades electromagnètiques? Convidem a tots els aficionats i professionals de l’astronomia i de les dades a participar durant tot el dissabte 11 d’Octubre al laboratori de l’exposició Big Bang Data.

La comunitat d’astrònoms té un intercanvi fluid de dades. L’ús comú és mantenir-lo privat per un any i després fer-lo públic. Aquest esperit Open Data és una de les bases per als avanços en aquest camp, i gràcies a això podem disposar de diversos datasets.

Per al hackathó astronòmic proposem treballar amb algunsdatasets sobre exoplanetes i estrelles. Participaran especialistes en la matèria per a fer una introducció als diferents paràmetres dels datasets i resoldre dubtes durant l’activitat.

Aquí alguns datasets amb els que treballarem:
-The Extrasolar Planets Encyclopaedia és una base de dades de tots els planetes extrasolars coneguts fins el moment.
-NASA Exoplanet Archive és un catàleg astronòmic de dades públiques para la recerca i classificació d’exoplanetes.
-The habitable exoplanets cataloge és una col·lecció d’exoplanetes potencialment habitables.
-SDSS Data Release conté dades electromagnètiques sobre milers d’estrelles de la Via Làctea aconseguits a través d’espectroscòpia infraroja.
-NASA Image Gallery i SkyView Virtual Observatory són bancs d’imatges de la NASA lliures d‘ús.

Participants
Participants:
Zzzinc, Óscar Marín

Sebastián Pérez (Doctor en Astrofísica (Oxford, UK), Investigador Post-doctoral en el Núcleo Milenio Discos Protoplanetarios en la Universitat de Chile en el marc del projecte Anilla Cultural Latinoamérica Europa

Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Espai CCCB
Sales d'exposicions