Activitat

Diumenge 12 Octubre, 19:30

Gnawa Grossroads

13è Festival de Músiques del Món

La música marroquí gnawa és una música de cruïlles, un punt on conflueixen l'Àfrica àrab del nord i l'Àfrica negra subsahariana. D'aquesta base parteix la formació que ens acompanya aquesta nit, Gnawa Crossroads, però porta el mestissatge fins a límits més arriscats, ja que hi incorpora ritmes i sonoritats procedents d'altres cultures, les dels països d'origen de cadascun dels membres del grup. Així, la veu potent i incisiva de Hamid El Kasri, un dels mestres gnawa més importants del Marroc, s'uneix a la percussió colorista del balàfon colpejat per Aly Keïta, de Costa d'Ivori, i a la bateria de l'algerià Kalim Ziad, mentre els ritmes sincopats del baixista Reno Steba, provinent de l'illa d'Aruba i molt avesat al món del jazz llatí i les fusions, s'entrellacen amb els arpegis del guitarrista de Surinam Andro Biswane. Com a complement essencial a tot això, el genial pianista cubà Ramón Valle fa gala d'una tècnica increïble per incorporar seductores pinzellades jazzístiques i subtils flaires llatins.

Participants

Intèrprets:

Hamid El Kasri, guembri i veu principal
Aly Keïta, balafon
Karim Ziad, bateria
Ramon Valle, piano
Andro Biswane, guitarra
Reno Steba, baix
Abdelghafour Ouahbi, Mohamed Errougui, Fattah Chaouki i Wahid Boudjeltia, cors i garagab (grans castanyoles metàl·liques)

Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Enllaços
Programa 13è Festival Músiques del món

Crèdits

Organitza
L'Auditori de Barcelona