Activitat

Dimecres 20 Agost, 22:00

Gandules'14 - Gas Natural Fenosa

Aquí y allá

Aquí y allá
Antonio Méndez Esparza
2012, Mèxic/Espanya/EUA, DCP, 110’, VO
Festival de Canes – Setmana de la Crítica: Premi FIPRESCI

Després de treballar uns quants anys als Estats Units, un home torna a la Sierra de Guerrero, el seu poble. Allà es reuneix novament amb la seva esposa i les seves dues filles, que mostren envers ell un cert distanciament. A poc a poc refà llaços i l’amor rebrota, però topar de nou amb les dificultats econòmiques i la precarietat laboral el porta a plantejar-se la idea de tornar a emigrar, com també ho fan els seus paisans. D’aquí neix un difícil dilema que haurà de resoldre d’una  manera o altra en pro de la seva família.

9 dies
Imma Gandia i David Castro

2014, Espanya, vídeo, 13’ 4”, VO (es, ca)
Curtmetratge finalista del Concurs Gandules'14

A través de la vida d’en Jou, un supervivent de l’èxode dels africans cap a Europa, aquest documental explora els paral·lelismes entre la situació dels jueus que descriu Hannah Arendt (Orígens del totalitarisme) i les experiències que pateixen els actuals emigrants dels països del sud.

Consulta la
 programació completa de Gandules'14 - Gas Natural Fenosa. Durant el mes d’agost, al web de Filmin també trobareu una excel·lent selecció de títols del seu catàleg que segueixen la temàtica del cicle Fora de casa.