Activitat

Dijous 07 Agost, 22:00

Gandules'14 - Gas Natural Fenosa

Amreeka (Amerrika)

Amreeka (Amerrika)
Cherien Dabis

2009, EUA/Canadà/Kuwait, 35 mm, 96’, VOSE
Festival de Canes – Quinzena de realitzadors: Premi FIPRESCI

La vida de Muna transcorre entre la fatiga diària dels punts de control de Cisjordània i l’ombra d’un matrimoni fracassat, però tot canvia quan obté un permís de feina i residència als Estats Units. Imaginant-se un futur millor, Muna i el seu fill adolescent, Fadi, deixen Palestina en busca d’una nova vida en una petita ciutat d’Illinois. La germana de Muna, el seu marit i les seves tres filles instal·len els nouvinguts a casa seva. Allà hauran d’esforçar-se per encaixar en una cultura diferent sense perdre la pròpia, enfrontant-se a un entorn que, després de la invasió de l’Iraq, mira amb desconfiança tot l’Orient Mitjà. Malgrat tot, Muna s’obre pas amb optimisme, ensenyant al seu fill una lliçó que mai no oblidarà.

El viatge
Helena Bonastre

2014, Espanya, vídeo, 14’ 3”, VO (ca)
Curtmetratge finalista del Concurs Gandules'14

Una noia de Barcelona, cansada de la seva vida i sense cap futur aquí, decideix anar-se’n a buscar feina a Maastricht, una petita ciutat dels Països Baixos, on viu una amiga de la infància. Allà, l’experiència del viatge es revelarà més interessant del que semblava a priori.

Consulta la
 programació completa de Gandules'14 - Gas Natural Fenosa. Durant el mes d’agost, al web de Filmin també trobareu una excel·lent selecció de títols del seu catàleg que segueixen la temàtica del cicle Fora de casa.