Activitat

Totes les sessions són a les 22 h

Fugides

28 d'agost, dimarts

Georges Schwizgebel, Perspectives
/ 1975 / 2'
El cineasta suís crea universos de transició i de pas amb pinzellades clares i soltes de colors vius. Les imatges es transformen en un moviment fluït que venç les fronteres del temps i de l'espai.
Terrence Malick, Badlands (Terres dolentes) / 1973 / 95'
La personal i lírica versió d'una història real de la crònica negra americana: la fugida romàntica i criminal de Kit, un rebel sense causa, i Holly, una solitària adolescent. Una poètica fugida per l'Oest Mitjà, una visió sensorial de la pèrdua del paradís i del primer amor.

29 d'agost, dimecres

Jonathan Glazer, Karma Police (videoclip Radiohead) / 1996 / 4'
Un cotxe persegueix un home per una carretera nocturna. Glazer ho va imaginar després d'un malson. Una exploració cinètica de l'angoixa.
John Cassavetes, Gloria / 1980 / 123'
Quan la màfia mata als pares d'un nen porto-riqueny, la seva veïna, la Glòria, se'n fa càrrec i junts emprenen una fugida per Nova York escapant de l'organització. «Aquesta pel·lícula tracta d'una dona que perd el control i surt en defensa d'un nen amb el que no volia tenir res a veure» (Cassavetes). En la seva més pura incursió en el thriller, Cassavetes consagra el film al retrat de la seva muller, l'actriu Gena Rowlands.

30 d'agost, dijous

Johan van der Keuken, James Blue i Derry Hall, Paris à l'aube / 1957 / 10'
Cada matinada, a les quatre, van der Keuken filma la seva fascinació per París. Tenia vint anys i va ser la seva primera pel·lícula.
Benoît Jacquot, À tout de suite (Fins ara!) / 2004 / 95'
Ella té 19 anys i s'ha enamorat d'un jove marroquí atracador de bancs. Després d'un cop frustrat, els dos emprenen una llarga fugida per Espanya, el Marroc i Grècia. Amb una càmera DV, Jacquot filma una història vibrant de joventut.



Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Suport
iCat.cat
Patrocini
Moritz