Activitat

Totes les sessions són a les 22 h

Fora del mapa

21 d'agost, dimarts

Aki Kaurismäki, Those Were The Days
/ 1991 / 6', These Boots / 1992 / 5', Happy Together (breu fragment extret de: Total Balalaika Show / 1994 / 52')
Una celebració, llunàtica i plena d'embriagada melangia, de la lleugeresa de les cançons i del cinema.
Boris Barnet, U samogo sinego moria (A la vora del mar blau) / 1936 / 70'
Barnet és un cineasta únic, una illa en el cinema soviètic: les seves pel·lícules són càlides, alegres i nostàlgiques. Fou arraconat pel règim soviètic i admirat per Tarkovski o Iosseliani. U samogo sinego moria és la història de dos amics, una dona i un kolkhoz de pescadors en una illa del mar Caspi. «Una meravella plena d'admiració per l'existència, l'amor, el desig i la fidelitat» (Iosseliani).

22 d'agost, dimecres

Kelly Reichardt, Old Joy / 2006 / 73'
Dos vells amics es retroben per emprendre un viatge en cotxe a les termes d'un bosc. En Mark està a punt de tenir un fill i en Kurt no ha assentat el cap. Una road movie sensitiva i subtil des del nord de Califòrnia, amb música de Yo La Tengo. Primer premi en el festival de Rotterdam.

23 d'agost, dijous

Roman Polanski, Ssaki (Mamífers) / 1961 / 10'
Dos homes caminen per la neu tot arrossegant un trineu; els seus cossos semblen a punt de dissoldre's en l'espai blanc. Una peça vibrant d'un humor absurd.
Ermanno Olmi, Il tempo si è fermato (El temps s'ha aturat) / 1959 / 83'
El primer llargmetratge d'Olmi és gairebé una versió còmica i humanista de La quimera de l'or de Chaplin: la història d'un treballador vell i un altre de jove que s'encarreguen de controlar una presa a la muntanya, en ple hivern i aïllats per la neu. Un encontre generacional.

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Suport
iCat.cat
Patrocini
Moritz