Activitat

Divendres 27 Maig, 19:30

Fora de programa: Presenta MAMNOU (PROHIBIT)

documental realitzat per Amal Ramsis

Sessió dins la 19a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona 

Davant l’esclat de la revolució a Egipte i les cnstants notícies que ens arriben a través dels mitjans de comunicació, ens sembla molt interessant l’oportunitat que el documental d’Amal Ramsis ens dóna de conèixer el conflicte de fons que ha portat la societat egípcia a sortir al carrer. La pel·lícula ens permet una anàlisi molt més profunda d’una situació que pot ser comuna a molts altres països, des de la quotidianitat d’uns personatges que ens expliquen com és la seva vida i com és la seva lluita.

Tres mesos abans de la revolució del 25 de gener de 2011 a Egipte, la realitzadora d’aquest documental va caminar sola pels carrers del Caire amb la seva càmera, filmant d’amagat, lluny dels ulls de la policia i buscant refugi en cases d’amics, que parlen sobre tot allò que està prohibit a la societat egípcia: parlar, filmar, escriure o pensar. És un testimoni de l’Egipte d’abans de la revolució del 25 de gener i que aborda què implica la paraula “PROHIBIDO”, una paraula que s’escenifica en infinits aspectes de la vida quotidiana. La resposta a moltes preguntes arriba amb la revolució, que coincideix amb l’últim dia de muntatge d’aquest documental.

Fitxa tècnica

Mamnou (Prohibido), Amal Ramsis, Egipte – Espanya, 2011, 67’, VOSE
Fotografia: Amal Ramsis
So: Nacho R. Arenas
Muntatge: Octavio Iturbe
Música: Mostafa Mohamed, Ahmed Younes

Després de la projecció, el debat:

Egipte abans i després de la revolució
Amb Amal Ramsis, directora del documental i titular de la Cátedra Euroárabe de las Artes y Culturas; Arab Lotfi, directora de cinema i professora a la Universitat Americana del Caire, i Sinisa Sikman, membre del col·lectiu CANVAS (www.canvasopedia.org). Modera: Carme Colomina, periodista, corresponsal del diari ARA a El Caire durant la revolució de 2011.