Activitat

Dimecres 30 Novembre, 19:00

Fora de programa presenta DEBTOCRACY

Un documental realitzat per Katerina Kitidi i Ari Hatzistefanou

Debtocracy és un documental fet pels periodistes Katerina Kitidi i Ari Hatzistefanou arran dels greus esdeveniments que està patint Grècia a causa de la crisi econòmica. Els autors van escollir ser els productors del documental per tal de tenir més llibertat i van recórrer al crowdfunding per recollir donacions personals. Es va fer amb 8.000 euros i el distribueixen gratuïtament a través d’Internet (www.debtocracy.gr). Durant els 10 primers dies de publicació a Internet el van veure més de 600.000 persones. Ha generat opinions tant de partidaris com d’adversaris a Facebook i Twitter.

El documental presenta el punt de vista dels autors sobre les causes que han portat Grècia a aquesta greu situació de crisi econòmica, social i política. Els autors fan un relat molt aclaridor i proposen solucions alternatives a les del Govern grec.

Aquest documental ens permetrà parlar en el debat posterior sobre la crisi econòmica que està patint tot el món occidental i, també, sobre el cas d’Espanya. La intenció és que el debat serveixi perquè el ciutadà, totalment desconcertat i, actualment, terroritzat davant les catastròfiques notícies econòmiques diàries, pugui entendre com és que hem arribat a aquesta situació i aclarir conceptes com ara deutecràcia o agència de qualificació de riscos, que surten diàriament a les notícies.

19.00 h Projecció

Debtocracy, Grècia, 2011, 74’, VOSE
Direcció: Katerina Kitidi i Ari Hatzistefanou

20.45 h Debat “Vivim en una deutecràcia?”, amb Antón Costas (Catedràtic de Política Econòmica.UB)  Iolanda Fresnillo (sociòloga, membre de l’Observatori del Deute en la Globalització) i Daniel Raventós (doctor en Ciències Econòmiques, professor a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB).

Participants
Participants:
Antón Costas, Iolanda Fresnillo, Daniel Raventós
Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Espai CCCB
Auditori
Material addicional
Postal (1.9 MB)
Arxius multimèdia