Activitat

Dijous 23 Octubre, 19h

Fora de programa

475: Break the Silence

Sessió dins la 22a Mostra Internacional Films de Dones Barcelona 2014

475: Trêve de silence de Hind Bensari és un documental sobre la impunitat dels violadors al Marroc, emparats per l'article “475”, disposició que permet que el violador es casi amb la seva víctima per escapar de la persecució (llei actualment proposada a reforma).

L'autora realitza una recerca personal sobre la situació de les dones al Marroc prenent com a punt de partida l'escàndol del cas d'Amina Filali, jove de 16 anys que va ser obligada, per la seva família i un jutge, a casar-se amb l'home que presumptament la va violar per protegir l'"honor de la família". Set mesos després del matrimoni, l'adolescent es va suïcidar.

Aquest documental ens convida a fer una profunda introspecció en la nostra percepció del sexe, la violació i la seva diferent consideració en les legislacions dels diferents països, que són els temes que es tractaran en el posterior debat amb presència de la directora.

 Programa

- Projecció "475:Trêve de silence (Tregua de silencio)", Hind Bensari, Marroc, 2014, 46', VOSE

- Debat amb Hind Bensari, Montserrat Fernández Garrido (advocada, mediadora de família, professora del Màster de Dret de Família UB i membre de l’Associació de Dones Juristes) i Marta Selva (codirectora de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona).