Activitat

Dimarts 09 Abril, 19:00

Fora de programa

Why Poverty? (Els nous pobres)

Les darreres crisis han provocat un desgavell total que afecta directament l’ordre social dels ciutadans dels països occidentals, els nous pobres són a Europa, els tenim al voltant nostre: són els nostres veïns, els nostres familiars i també podem ser nosaltres. En aquesta sessió projectarem cinc curtmetratges del col·lectiu Why Poverty? que analitzen aquesta alarmant situació a Europa. Amb Why Poverty? (http://www.whypoverty.net/es) col·laboren prestigiosos cineastes i nous talents; les seves pel·lícules aborden problemes i plantegen preguntes complicades, però també plasmen històries subtils i commovedores que conviden a la reflexió.

 

19:00 h Projecció

LULLABY (Alemanya: Dormen bé els pobres?), Victor Kossakovasky, 2012, 2’ 40’’, sense diàlegs. Dormen bé els pobres en l’impressionant edifici del Deutsche Bank a Berlín?

NEW POOR (Espanya: Qui són els nous pobres?), Justin Webster, 2012, 5’ 41’’ VOSC. Prop de 50.000 negocis petits han fet fallida a Espanya el darrer any, i en Paco Pascual, un petit empresari, ho ha perdut tot.

THE CRISIS AND THE SUNGLASSES (Grècia: Estem tots fora del perill de la pobresa?), Sean McAllister, 2012, 4’ 49’’, VOSC. A mesura que el somni europeu s’esvaeix, la crisi econòmica porta pobresa a la gent d’Atenes.

LOVE AND RUBBISH (Rússia: Es pot somiar vivint en la pobresa?), Hanna Polak, 2012, 7’ 45’’, VOSC. Aquest curtmetratge és una mirada indestructible i penosa de les dificultats i somnis d’un grup de nens i nenes que viuen en un abocador als afores de Moscou.

HOLIDAY FROM POVERTY (Regne Unit: Imagina no haver estat mai de vacances), Jez Lewis, 2012, 5’ 56’’, VOSC. En una cultura on la majoria de gent té més que tu, ser pobre pot causar vergonya i aïllament.


19:30 h Debat

Amb Mercè Darnell (Antropòloga social. Cap de programes i serveis Càritas), Ramon Noró (Fundació Arrels) i Èric Lluent (Periodista i un dels creadors del blog http://elsnouspobres.wordpress.com/).