Activitat

Dimarts 18 Gener, 20:00

FILA ZERO: Elisa K (Judith Colell i Jordi Cadena, 2010, 85 min)

Projecció de la pel·lícula Elisa K (Judith Colell i Jordi Cadena, 2010, 85 min) i col·loqui posterior entre els cineastes i el públic assistent.

 

Tercera sessió de FILA ZERO de l’ESCAC

Presentada al Festival de Donostia-Sant Sebastià del 2010, el film va guanyar el Premi Especial del Jurat. Un premi que reconeix el risc d’un experiment que, sense deixar de pensar en el públic, planteja una aposta cinematogràfica molt innovadora.

Elisa K és una lliure i a la vegada fidel adaptació de la novel·la de Lolita Bosch Elisa Kiselja. L’estructura de la història en dos temps, el de la infància d’Elisa K i el de la seva joventut uns anys més tard, permetia que el film es construís en forma de díptic: díptic infància/joventut; díptic blanc i negre/color; díptic narració en tercera persona/narració en primera persona; díptic cinema contemplatiu/cinema passió. Jordi Cadena es fa càrrec del fragment de l’Elisa nena i ens explica el que li va passar quan tenia 11 anys; Judith Colell la retroba catorze anys després, quan un fet fortuït li desperta el record i la sumeix en una espiral de violència.

Aquesta serà una bona ocasió de recuperar aquesta pel·lícula per a tots aquells que no van arribar a veure-la en el moment de la seva estrena. Una ocasió també per parlar amb tots dos directors de com es treballa junts, de com es fa una adaptació, de la manera de compaginar estils...