Activitat

Dies 12 i 16 de febrer a les 21:30h, dia 26 de febrer a les 22:00h, i dia 12 de març a les 21:30h.

Festival Nous Sons 2005

Músiques contemporànies

Les músiques contemporànies, les que configuren els nous sons d'ara mateix no sorgeixen del no-res. Dialoguen amb el passat i alhora creen el futur mitjançant una dinàmica visionària i imaginativa. El que defineix el moment musical actual és un inquiet magma d'estils, gèneres, tendències i pràctiques en constant definició i valoració.

Nous Sons'05 dóna cabuda a compositors que reviuen l'esperit musical del passat com l'estonià Arvo Pärt, un creador de la música contemporània més energètica, com Carles Santos, un clàssic de la música més arrelada als nous llenguatges, com Magnus Lindberg, una formació de música vocal especialitzada en música antiga, com The Hilliard Ensemble, o un clarinetista d'imaginació desbordant, com Louis Sclavis.

 

PROGRAMA

12 de febrer
SPANISH BRASS LUUR METALLS & KENNY WHEELER
Més que un quintet de metall

Des que es va fundar l'any 1989, l'Spanish Brass Luur Metalls no ha deixat d'acaparar premis i reconeixements. El quintet es caracteritza pel seu compromís amb la innovació, la didàctica i per una acurada posada en escena. La perla del concert és un convidat d'excepció: el canadenc Kenny Wheeler, un dels trompetistes de jazz més creatius de l'actualitat.

Programa:
César Cano, Brass Quintet (estrena)
Ricardo Climent, Títol a determinar (estrena)
Enrique Sanz-Burguete, Gaudí *um (estrena)
Kenny Wheeler, Títol a determinar (obra d'encàrrec)

Horari: 21.30 h

¨¨¨¨¨¨¨¨¨

16 de febrer
PHOSPHOR
Electroacústica al·lucinant

Phosphor és un octet electroacústic berlinès que dissenya nous mapes del so, micropaisatges d'inesperada abstracció i efectes acústics que inviten a una escolta diferent. Amb només quatre anys de vida, aquest grup ja és un del nous referents d'una electroacústica il·lusòria i fascinant que manté una relació dinàmica i ramificada amb tot fenomen sonor.

Programa: Selecció d'obra pròpia

Horari: 21.30 h

¨¨¨¨¨¨¨¨¨

26 de febrer
LOUIS SCLAVIS
Imaginació virtuosa

Louis Sclavis és un clarinetista-saxofonista francès amb una espectacular tècnica sempre al servei d'una imaginació desbordant. Aquest cop es basa en les pintures que Ernest Pignon pinta a les parets de Nàpols per a compondre una deliciosa i extraordinària suite . Música iconoclasta, emotiva i palpitant interpretada pel seu nou i innovador quartet.

Programa: Napoli's Walls

Horari: 22.00 h

¨¨¨¨¨¨¨¨¨

12 de març
MAT MANERI
Violí sense fronteres

Programa: Temes del seu darrer àlbum Trinity i obres recents

Fill del geni nord-americà Joe Maneri, Mat Maneri és un dels violinistes més intrèpids de l'actualitat i col·laborador habitual dels grans noms del free jazz. S'ha fet un lloc en l'avantguarda novaiorquesa i ha esdevingut un dels nous valors de l'experimentació més desinhibida. En aquest concert ens mostrarà la seva faceta més íntima: el violí sol.

Horari: 21.30 h