Activitat

Dijous 01 Març, 19:30

Espècies en perill d’extinció: Conservació del primat mangabey i comunitats locals a Ghana

Al bell mig dels boscos guineans de Ghana hi ha el Parc Nacional d’Ankasa, on viuen, entre altres espècies, els mangabeis, uns primats endèmics que veuen amenaçada la seva supervivència a causa d’un passat de desforestació i caça per part de les comunitats locals. Aquests animals els feien servir tant per alimentar-se com per vendre’ls al mercat negre.

Per tal de canviar aquesta situació sorgeix el Projecte de conservació del mangabey de coroneta blanca (Cercocebus atys lunulatus) a Ghana, finançat pel Zoològic, que, juntament amb la Universitat de Barcelona, West African Primate Conservation Action i Wildlife Division, les dues darreres de Ghana, té una doble missió: d’una banda, alliberar i reintroduir al Parc Nacional d’Ankasa alguns dels primats captius del zoològic d’Accra (capital del país) després de ser sotmesos a un procés de rehabilitació conductual en una instal•lació de semillibertat, i, de l’altra, fer un important treball d’intervenció comunitària amb les comunitats locals que viuen al voltant del Parc a fi que siguin capaces d’autogestionar els recursos naturals d’una manera sostenible. Això implicarà una consciència ambiental que afavorirà la conservació del Parc Nacional d’Ankasa i, per tant, dels mangabeys coroneta blanca.

El doble vessant del projecte, el treball amb primats i amb les comunitats locals, va fer unir les sinergies d’especialistes en la matèria: els primatòlegs i els psicòlegs socials i comunitaris.

Participants

Dra. Sònia Sànchez López
Mc. Clàudia Turró Ortega

Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Enllaços
Web UB.edu
Programa