Activitat

Totes les sessions són a les 22 h

En trànsit

14 d'agost, dimarts

Bennett Miller, When The Deal Goes Down
(videoclip Bob Dylan) / 2006 / 5'
A la manera de home movie dels anys cinquanta, un retrat líric de Scarlett Johansson per a una de les cançons de Modern Times, l'últim disc de Dylan.
D.A. Pennebaker, Don't Look Back / 1967 / 95'
A la primavera del 1965, Bob Dylan tenia 25 anys i estava en el punt àlgid de la seva fama. El seu mànager, Albert Grossman, volia convertir-lo en la gran atracció cultural de l'època i va demanar a Pennebaker que filmés la seva gira per Anglaterra. Pennebaker era un jove cineasta que havia dissenyat un dels primers sistemes portàtils de càmera i so. La seva tècnica lleugera de rodatge li va permetre captar tot el que envoltava la gira -les festes en els hotels, els viatges en tren, la negociació dels contractes, la histèria dels fans- tot realitzant un aspre retrat del músic.

16 d'agost, dijous

Nagisa Oshima, Shonen (Noi) / 1968 / 97'
Quan Oshima va crear Shonen, era el gran cineasta de la nova onada japonesa, de les ruptures formals i les transgressions temàtiques. Malgrat això, a Shonen va optar per la transparència narrativa per crear el seu film més emotiu. A partir d'una notícia de la premsa, Oshima explica la història d'una família que obligava al seu fill de deu anys a fingir accidents de circulació per rebre les compensacions econòmiques. És una pel·lícula de colors intensos i enquadraments mesurats, un viatge a través del pas de les estacions per l'arxipèlag i la mentalitat japonesos.
Amb la col·laboració de: National Film Center (The National Museum of Modern Art), Tòquio


Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Suport
iCat.cat
Patrocini
Moritz