Activitat

Dijous 17 Gener, 19:00

El Paral·lel vist per...

Convidem a creadors a oferir la seva interpretació personal a l'entorn de l'univers creatiu i sociocultural que reflexa l'exposició. Artistes, músics, familiars d’artistes: són mirades cap a nous recorreguts des d'una vinculació de proximitat als espais físics i conceptuals de la mostra.

Programa:

17 de gener – Xavier Albertí, comissari de l’exposició, ens farà una visita sobre les arts escèniques populars, com a documentació de la societat del moment.

24 de gener – Jaume Sisa, cantant, fill del Poblesec, aportarà els seus records personals, a partir del que li explicaven els seus pares.

31 de gener – Benet Rossell, és artista i veí del barri, que ha usat el Paral•lel com a motiu artístic, i a més és col•leccionista de material de l’antic Molino.

7 de febrer – David Carabén, cantant del grup Mishima, és besnét de l’empresari, cafeter i regidor Josep Carabén, propietari del primer cafè Español. En David és fill de la crítica de dansa Van der Meer.

14 de febrer – Yoya Pigrau, és filla de Mary Santpere i néta de Josep Santpere i Rosita Hernáez, actors que van tenir companyia pròpia estable al Paral·lel d’abans de la guerra, amb gran èxit de públic. La Yoya ens explicarà la història familiar dels Santpere, que van ser pioners del vodevil, sobretot dels «vodevils arrevistats», on barrejaven la comèdia d’equívoc amb números musicals.