Activitat

10:30 h a 14:30 h i de 16:00 h a 20:00 h

Màster Disseny i producció d'espais

Màster presencial (4a edició)

Tercera edició del màster Disseny i Producció d'Espais, organitzat per l'UPC School i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

 L'espai no és unívoc. Cadascú té la seva concepció de l'espai, ja sigui interior o exterior, ja sigui per ser habitat o per ubicar-hi una exposició. És evident que per a cada un d'aquests processos es necessita una mentalitat diferent, uns instruments de referència que serveixin per pensar el buit i la manera - o no- d'omplir-lo. L'espai és on l'home desenvolupa les seves activitats diverses, des de les més privades, com ara el lloc on habita, a la més col.lectiva i participativa, com és l'espai destinat a les exposicions. Aquestes poden ser en entorns tancats, com museus i galeries, o en contexts urbans o paisatgístics.

 El Màster en Disseny i Producció dels Espais uneix diferents inquietuds professionals, i es construeix a partir de dos postgraus. Un d'ells es el de Disseny d'Interiors, en l'àmbit professional de l'interiorisme, una disciplina amb una brillant tradició a Barcelona i que necessita uns referents propis. El curs té la intenció d'omplir el buit formatiu que existia fins ara en aquest camp. D'altra banda, el postgrau L'espai expositiu vol abordar l'espai com el punt de trobada entre l'home i la cultura, en el marc de la museografia creativa. La realització de tots dos postgraus permetrà l'obtenció del diploma de Màster.

 Aquest programa ha estat concebut per tres directors que complementen diferents visions. La visió de l'arquitectura, representada per Arnaldo Basadonna, arquitecte i professor. La visió de l'estructura, que representa Mario Corea, enginyer i membre de l'equip de muntatge del CCCB i la visió artística, que aporta Paco Pérez Valencia, pintor, museògraf i responsable d'Espacio Escala (Col·leccio Cajasol)