Activitat

Dimecres 15 Setembre, 19:00

Debat El llegat d'Albert Camus

Albert Camus és avui un dels escriptors europeus més llegits arreu del món. Autor venerat i també polèmic per a una generació que va viure amb especial intensitat la qüestió del compromís polític dels intel·lectuals, ha sobreviscut als debats ideològics i els seus llibres es continuen publicant i llegint. La violència, l’absurd de la vida humana o la indiferència moral de l’individu modern són algunes de les qüestions universals que trobem a la seva obra i que avui continuen sent vigents. Amb motiu del 50è aniversari de la seva mort, en aquest debat es proposa una reflexió sobre el llegat de l’obra de Camus que s’allunya del cànon i incorpora la visió des de la perifèria d’escriptors catalans i algerians que ja l’han llegit en un context polític i cultural radicalment diferent del que ell va viure.

 

PROGRAMA


19.00 h. DEBAT:

Retransmissió del discurs d’Albert Camus en l’acte de lliurament del Premi Nobel de Literatura l’any 1957

Taula rodona:

Maïssa Bey, escriptora, autora de L’ombre d’un homme qui marche au soleil: Réflexions sur Albert Camus (Chèvre-Feuille Étoilée, 2004)
Joan Daniel Bezsonoff, escriptor, autor d’Un país de butxaca (Empúries, 2010) i Una educació francesa (L’Avenç, 2009)
Christiane Chaulet-Achour, professora de Literatura Comparada i Francòfona de la Université de Cergy-Pontoise, autora d’Albert Camus et l’Algérie (Barzakh, 2004)

Modera: Emili Manzano, periodista, director del programa “L’hora del lector” (Canal 33)


21.30 h. PROJECCIÓ:
   

Amour de vivre de Luis Ortas (Espanya, 2010) 52’ VOSC. Aquest documental ressegueix la biografia d’Albert Camus posant un èmfasi especial en les seves arrels menorquines i en el seu vincle amb la cultura espanyola.

Albert Camus, amour de vivre from Pablo Segnini on Vimeo.