Activitat

Dimarts 26 Juny, 19:30

Conferència de Herta Müller

"La llengua com a pàtria"

Conferència al CCCB a càrrec de Herta Müller, en diàleg amb la traductora i crítica literària Cecilia Dreymüller. Acte presentat per Marisa Siguán, catedràtica de Literatura alemanya de la Universitat de Barcelona.

Herta Müller és escriptora. La seva trajectòria com a poetessa i narradora va ser reconeguda amb el Premi Nobel de Literatura l’any 2009.

Nascuda a Romania el 1953, la seva família pertanyia a la minoria alemanya de la regió del Banat suabi. Va estudiar Filologia germànica i romànica a la Universitat de Timisoara (Romania), però es va veure obligada a sortir del país per la seva dissidència política i des del 1987 viu a Berlín. La seva obra narra la vida a Romania sota la tirania del dictador Ceaucescu, i encarna en bona part el destí de la minoria alemanya als països del centre d’Europa que, a la fi de la Segona Guerra Mundial, sovint van haver de pagar per partida doble les culpes del nacionalsocialisme. Entre els seus llibres, traduïts a més de vint llengües, destaquen  L’home és un gran faisà en el món (Bromera, 2009; Siruela, 2007), La bèstia del cor (Bromera, 2009; Siruela, 2009), En terres baixes (Bromera, 2010; Siruela, 2007), Hoy hubiera preferido no encontrarme a mí misma (Siruela, 2010), Tot el que tinc ho duc al damunt (Bromera, 2010; Siruela, 2010) i El rey se inclina y mata (Siruela, 2011).


La conferència coincidirà amb la inauguració de l’exposició de petit format
«Herta Müller: El cercle viciós de les paraules» que es podrà visitar al Hall del CCCB del 26 de juny a l’1 de juliol.