Activitat

Dissabte 07 Juny, 19:30

Conferència «Software takes command» a càrrec de Lev Manovich

El Software s'ha convertit en la nostra interfície amb el món i amb els altres, un llenguatge universal a través del qual el món parla. Progressivament ha substiuït una àmplia gama de tecnologies físiques, mecàniques i electròniques destinades a crear, emmagatzemar i interactuar amb els objectes culturals. La paraula Software ha esdevingut un terme molt corrent a la nostra vida diària, però sabem què hi ha rere aquest concepte? Què suposa? Com es vincula amb la cultura i els mitjans?

Lev Manovich, autor del llibre Software takes command (Bloomsbury Academic, 2013) i de Soft Cinema: Navigating the Database (The MIT Press, 2005), entre d'altres, professor al The Graduate Center, CUNY, i Director de Software Studies Initiative, oferirà una explicació teòrica i històrica sobre el Software en la creació de mitjans de comunicació. Manovich exposarà la seva pròpia teoria al voltant de l'estat canviant d'aquesta tecnologia i el seu ràpid creixement.

«Software takes command», títol del seu llibre i que dóna nom a aquesta conferència, s'enfoca principalment a dissenyadors, tecnòlegs i artistes diversos interessats en els mitjans de comunicació contemporanis i la cultura digital. 

 

"Tras la novela, y posteriormente la narrativa cinematográfica como forma clave de expresión cultural de la era moderna, la era digital introduce su correlato: las bases de datos. Es natural, entonces, que queramos desarrollar una poética, una estética y una ética de los datos.”

–Lev Manovich. 'The Language of New Media’. Cambridge: MIT Press, 2001.

Crèdits

Col·labora
Loop Barcelona