Activitat

Dies 23 i 28 a les 18:00h. Dia 22 a les 21h.

Concerts de Tardor 2005 - Orquestra de Cambra Catalana

Tres concerts que posen l'èmfasi en compositors catalans que, en èpoques i circumstàncies ben diferents, han estat importants en el panorama musical del nostre país. El primer concert, "Encontres", és un homenatge a Josep Soler, mestre de tota una generació de compositors que enguany celebra el seu 70è aniversari. El segon concert, que tindrà lloc coincidint amb l'exposició "Literatures de l'exili", presenta un programa centrat en els "Músics de l'exili", amb obres de Jaume Pahissa, Robert Gerhard, Montserrat Montmany i Les 7 Faules de La Fontaine, de Xavier Benguerel. I, finalment, amb el tercer concert es pretén fer un reconeixement als compositors catalans Jaume Casellas, Joan Rossell i Francesc Juncà, que van ser successivament mestres de capella a la Catedral Primada d'Espanya a Toledo.

 

PROGRAMA

ORQUESTRA DE CAMBRA CATALANA
Joan Pàmies, director

CICLE DE CONCERTS DE TARDOR 2005

23 d'octubre
18.00 hores
Auditori del CCCB

"Encontres"
Les estrenes de Rosarium del madrileny Enrique Muñoz, obra dedicada a l'OCC, i el Poema per a corda de Joan Josep Gutiérrez, així com la primera audició a Barcelona d' Obertura en Verde de Jorge Fernández Guerra, seran les obres que, amb el Concert per a clarinet de Josep Soler, conformaran el programa d'aquest concert que hem titulat "Encontres".

Amb aquest concert volem, a més, retre homenatge a Josep Soler, mestre de tota una generació de compositors i que aquest any celebra el seu 70è aniversari.

Joan Josep Muñoz Poema (estrena)
Josep Soler Concert per a clarinet i corda
Enrique Muñoz
Rosarium (estrena)
Jorge Fernández Guerra Obertura en Verde

Solista: Joan Pere Gil, clarinet
Director convidat: Lucien Jean Baptiste

* * * * * *

27 de novembre
18.00 hores
Auditori del CCCB

"Músics de l'exili"
Coincidint amb l'exposició del CCCB "Literatures de l'exili", presentem "Músics de l'exili", amb obres de Jaume Pahissa (que a causa de la guerra civil va dur a terme bona part de la seva activitat a l'Amèrica Llatina), Robert Gerhard i Montserrat Montmany. Les 7 Faules de La Fontaine, de Xavier Benguerel -traduïdes al català per Xavier Benguerel, pare- constituiran la segona part d'aquest concert.

Montserrat Montmany Cirulete, 6 canciones infantiles
Jaume Pahissa 6 Cançons
Robert Gerhard 6 Cançons populars franceses

Solistes: Montserrat Bella, soprano
Viviana Salisi, piano

Xavier Benguerel 7 Faules de La Fontaine, per a recitant i 10 instruments

Narrador: Joan Borras

* * * * * *

22 de desembre
21.00 hores
Oratori de Sant Felip Neri

"Mestres catalans a la Catedral de Toledo"
Jaume Casellas, Joan Rossell i Francesc Juncà van ser successivament mestres de capella a la Catedral Primada d'Espanya a Toledo. Aquest fet històric fa palesa la importància i el reconeixement dels mestres de capella catalans durant el segle XVIII a la Península. L'audició de les seves obres ens permetrà conèixer una música de gran qualitat injustament oblidada.

Jaume Casellas Missa Pange Lingua
Joan Rossell Salve a duo
Francesc Juncà Glòria de la Missa en La Major