Activitat

De 19:00 a 21:00 h

Ciència ciutadana: Mobilitat humana i altres experiments de comportament humà

L’Oficina de Ciència Ciutadana del BarcelonaLab és una plataforma formada per cinc grups de recerca d’àmbits ben diversos. La ciència ciutadana implica la ciutadania en les tasques pròpies d’una recerca científica. Busca compartir el mètode, la recol·lecció de dades i els resultats amb un ampli espectre de la població gràcies a l’ús de noves tecnologies i telèfons intel·ligents. Així com millorar la formació científica bàsica de la població, la gestió sostenible dels recursos i dels espais i, finalment, l’adquisició d’hàbits i actituds coresponsables envers el nostre entorn quotidià.

Sabies que el teu comportament té patrons ben determinats? T’explicarem quins són i com podem capturar-los a través del projecte Bee-Path i d’altres experiments col·lectius. També desvetllarem alguns dels patrons de moviment dins d’una sala de Big Bang Data obtinguts amb la col·laboració de Counterest i Domestic Data Streamers.

A càrrec de ComplexitatLab (UB), OpenSystemsUB i ICREA-Movement Ecology Laboratory (CEAB-CSIC, CREAF)

 

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Oficina de Ciència Ciutadana del BarcelonaLab
Altres crèdits:

Amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona, de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología i de RecerCaixa.