Activitat

Diumenge 23 Maig, 12:00h.

Sessions infantils de cinema d'animació CONFLICTES!

Diversos autors, 58’, Canadà - França - Alemanya, SD

Una selecció de films d'animació on s'exploren temes com la tolerància, els conflictes i les seves conseqüències a través d'imaginatius personatges.

 

PROJECCIONS


WHEN THE DUST SETTLES de Louise Johnson, Canadà, 1997. 7'
Dos talps es fan la vida impossible i va creixent en ells el sentiment d'odi i de venjança. Quan s'han destrossat pràcticament els respectius caus, pensen en si hi ha una possible solució.


FRANCESC LO VALENT de Carles Porta, França, 2001, 10'
De dins de la terra surt un petit exèrcit assedegat de destrucció. Un dels seus membres menysprea el combat i recorre el paisatge assolat per la guerra.


DINNER FOR TWO de Janet Perlman. Canadà, 1996, 7'
Dos camaleons trenquen la pau que regna a la selva. El conflicte porta a resultats catastròfics. Les relacions es fan tenses, es perden oportunitats, es fa mal als innocents i la violència és imminent. Per sort una granota que ho observa tot es converteix en mitjancera del conflicte.


ELBOW ROOM de Diane Obomsawin. Canadà, 2002, 8'19''
A un oficinista li molesta el company que acaba d'arribar. El conflicte esclata i no deixen de fer-se la vida impossible. El conflicte arriba al final amb la negociació.


SWAMP de Gil Alkabetz. Alemanya, 1991. 11'
Cavallers penjats de grans globus es divideixen en dos exèrcits. Els perdedors cauen al pantà i s'ofeguen. Ningú no guanya. Grafismes elementals en una narrativa senzilla, original i poderosa, pròpia de l'obra d'aquest realitzador israelià.


EX-ENFANT de Jackes Drouin. Canadà, 1994. 5'
Un nen es converteix en soldat. A la guerra ho perd tot, des de la família fins a la infantesa. Basat en l'article 38 de la Convenció dels Drets del nen sobre la no-obligació per als menors de 15 anys d'enrolar-se a l'exèrcit.


BULLY DANCE de Janet Perlman. Canadà, 2001. 10'
El fort supera el dèbil. A través d'uns personatges esquemàtics i una excel·lent banda sonora, el ball es converteix en la paràbola de la societat i fa reflexionar sobre l'abús als més febles. Produït amb la col·laboració d'Unicef.