Activitat

hora 21.30 h - 00 h

CCCB JAM SESSIONS: “a menys d’un metre”

La confecció del present musical en directe. Sis sessions d'improvisació entre músics de diferents procedències i generacions que es troben per crear una conjunció de sons irrepetible. La màgia de la complicitat espontània. Una oportunitat per participar-hi a menys d'un metre.


Els dijous de les Jam sessions entrada lliure a  l'exposició "El segle de jazz" entre les 20 i 24 hores.

 

10-SETEMBRE.
Jazz Sí Club Taller de Músics
El Taller de Músics celebra els seus trenta anys. Un dels primers centres on es van formar en democràcia les noves generacions de músics de jazz reconegudes avui internacionalment. Inseparable de la realitat del barri del Raval ha estat capdavantera en la defensa de la música en directe. El pianista Joan Díaz, sots-director de l'Institut Superior d'Estudis Musicals Taller de Músics, és un dels dinamitzadors de les jams que es fan cada setmana al club de l'escola, el Jazz Sí.


Web: http://www.tallerdemusics.com/jazzsi-club/


17-SETEMBRE.
Gràcia Jam Sessions

Les jams que es monten en els petits bars, com l'Heliogàbal i el Continental, al barri de Gràcia, o el Harlem Jazz Club, Robadors23, Monasterio, Elèctric, o Jazz Clot Underground en altres zones de la ciutat, ofereixen un context acústic i sense artificis que ha resultat proper per tota mena de públic. El guitarrista Andreu Zaragoza aporta cada dimarts a l'Heliogàbal la seva aposta per la proximitat i les noves sonoritats.


Web: http://www.andreuzaragoza.com/


24-SETEMBRE.
What The Fuck del Jamboree.

En un dels clubs més emblemàtics de la ciutat, el Jamboree de la plaça Reial, neix una de les jam sessions amb més caràcter. Desde la tradició fins a l'expressió més vanguardista. Des de músics de gran talla fins a una cantera inesgotable de nous talents. Músics afamats de tot el món s'han deixat caure per aquestes What The Fuck Sessions inspirades cada dilluns, des de fa vuit anys, per Aurelio Santos.


http://www.wtfjamsessions.com/


1-OCTUBRE
Escola de Bellaterra

Des de fa vint anys l'escola de Música de Bellaterra ha estat un focus per a l'aprenentatge del jazz. Un bon nombre de músics formats als anys setanta s'ha implicat en la formació de les noves generacions. Entre els dos pols del jazz Barcelona i Terrassa, les jams del divendres nit a Bellaterra han esdevingut emmig d'un ambient familiar i sense complexes, una cantera de projectes ineludible.


http://www.bellaterramusica.com/


8-OCTUBRE
Re-Generació 3

Al local de l'associació de músics de jazz Regeneració-3, les jams sessions són el plat de cada dia. Una forma de treballar i de rebre la gent. Les primeres promocions de músics llicenciats a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) s'agrupen sota el paraigües associatiu dirigit pel pianista Jordi Berni, per assegurar-se en moments de lluita per la música en directe, un espai de trobada des d'on provocar i revolucionar el jazz a la ciutat.


http://www.regeneracio3.es/


15-OCTUBRE
Nova Jazz Cava- Jazz Terrassa

El Club de Jazz d'Amics de les Arts de Terrassa celebra els seus cinquanta anys. Centenars de músics d'arreu han passat des de fa quinze anys per l'actual escenari del seu Club: la Nova Jazz Cava, seu cada dimarts d'una de les jams amb més tradició. Un espai que ha esdevingut la meca del jazz a Catalunya, testimoni dels grans jazzmen de la història i instigador del seu encontre amb els grans músics del país.


 http://www.jazzterrassa.org/