Activitat

Dijous 06 Març, 21:00

BCNmp7. Música incontrolable

Músiques en procés

El subsòl de la ciutat és ple de col·lectius que fan del Do It Yourself, la cultura de fer-ho un mateix, el seu mètode de vida: organitzen concerts, fan discos, publiquen fanzines, creen xarxes amb el seu entorn més immediat i es comuniquen amb escenes similars a d’altres països. Són col·lectius fora del circuit oficial per voluntat pròpia, i no estan sols. Creixen com bolets als marges de la ciutat independentment de l’estètica o l’estil musical, i treballen sota terra per convenciment o per necessitat. Alguns dels grups habituals d’aquests circuits ja tenen una vida molt sòlida a escala internacional, sense tenir, en canvi, cap mena de visibilitat local fora de les seves pròpies xarxes.

Aquesta sessió pretén apropar el focus a alguns d’aquests grups, parant atenció a les relacions que hi ha dins l’escena local i internacional. Per aconseguir-ho hi haurà tres actuacions que buscaran la complicitat i la col•laboració mútua: Pharmakon (Nova York), Una bèstia incontrolable (Barcelona) i Coàgul (Barcelona).

Però abans, com a preàmbul de la programació musical, tindrà lloc una taula rodona que abordarà el tema del moviment DIY a la ciutat i les seves relacions amb altres escenes. Comptarem amb la presència de Víctor Ginesta (periodista, músic i membre del col•lectiu Detakon), i Alejandra Núñez, fotògrafa i editora on-line de la revista Vice. La sessió serà conduïda per Xavi Sánchez Pons, periodista musical i membre del col.lectiu Los 4 Cocos i el segell Doble Vida.


PHARMAKON és el projecte d’electrònica industrial de la novaiorquesa Margaret Chardiet. Ella descriu les seves actuacions com un exorcisme on treu els seus dimonis per enfrontar el públic a sensacions incòmodes. La seva música és precisa i brutal, no és casualitat que els Swans li hagin demanat que obri la seva gira pels Estats Units.

UNA BÈSTIA INCONTROLABLE tenen un dels directes més intensos i aclaparadors que es poden veure actualment a Barcelona. El grup està format per membres d’alguns dels millors grups de hardcore i punk de la ciutat (Crosta, Glam, Atentado, Destino Final...), però la seva música va més enllà de la pertinença: natura, desesperació i soroll sense etiquetes.

COÀGUL és Marc O’Callaghan. La seva música beu de les fonts originals dels primers grups industrials barrejats amb una poètica pròpia que parla d’ocultisme, sentiments viscerals i simbologia mediterrània. El resultat és un caos hipnòtic a mig camí entre Burzum, Throbbing Gristle, Current 93 i Cirlot.

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Produeix
Sidewalk Bookings, Los 4 Cocos
Altres crèdits:

Coordina: Ingrid Guardiola