Activitat

dijous, 22 de setembre a les 19:00h
divendres, 23 de setembre a les 23:30h

BCNmp7. Músiques en procés

Rita Indiana y los misterios

Polifacètica, cosmopolita i transgressora, Rita Indiana és, sens dubte, una de les estrelles emergents de la música caribenya contemporània.
Nascuda a la República Dominicana, aquesta artista multimèdia i també novel·lista és una de les transformadores de la cultura urbana antillana amb temes que tracten de les tensions socials, els canvis de rols sexuals o la difícil situació de la comunitat llatina a Nova York.

BCNmp7 i BAM s’uneixen per presentar, per primera vegada a Europa, aquesta proposta definida com electro-merengue-beat; un so fresc i innovador amb un ritme frenètic. Una música que manté una perspectiva global i conté diversos missatges; missatges però, que per entendre’ls bé, primer s’han de ballar...



22 de setembre a les 19:00h

La isla que se repite
El Carib contemporani en un col·loqui

En directe des del web


La isla que se repite és el concepte creat per l’escriptor cubà Antonio Benítez Rojo per definir el Carib de l’era global. Una dimensió cultural i eròtica, musical i geopolítica, que rebassa el que és estrictament geogràfic per expandir-se fins el mediterrani o Brasil, Nova York o l’arxipèlag malai.

Noelia Quintero Herencia, cineasta i videoartista porto-riquenya, l’escriptor cubà Abilio Estévez i Rita Indiana, artista i narradora, participaran en aquest col·loqui conduit pel crític musical i periodista Jordi Turtós, on s’abordaran el present i futur de les Antilles, des de la música, les imatges o la literatura.
A partir d’aquest punt de vista, aquests tres creadors caribenys debatiran sobre el batec que està a les obres i les biografies, els territoris i desarrelaments, les idees i els cossos.


23 de setembre a les 23:30h

Concert Rita Indiana y los misterios a Plaça Joan Corominas (darrere del CCCB)

Entrada gratuïta en el marc del Festival BAM, durant les festes de la Mercè.