Activitat

Dijous 05 Desembre, 21:00

BCNmp7. MinimAcció

Músiques en procés

Segueix vigent la divisió entre la música culta i la música popular? Hi ha episodis de la història de la música del segle XX que ens conviden a pensar que no. A finals dels anys seixanta, alguns músics nord-americans van tenir l’atreviment de recuperar, en el context de la música avançada, les estructures repetitives, els acords tonals, les sonoritats pròpies dels instruments clàssics. És el que rep el nom de minimalisme repetitiu. Músics com Terry Riley, Steve Reich o Philip Glass van trencar, així, amb la creixent complexitat a què semblaven abocades les músiques dites contemporània i experimental, però el seu no va ser un gest conservador, ni populista, sinó un gest de profunda renovació musical.

La proposta d’aquest BCNmp7 consisteix a combinar la peça Different Trains del compositor nord-americà Steve Reich, pioner del minimalisme, amb una obra de nova creació del català Roger Goula. És rara la influència del minimalisme anglosaxó en la música del nostre país, per això és interessant i singular el cas de Roger Goula, que, després de deu anys d’experiència professional a Londres, té un domini de la música dramàtica inusual en el nostre context immediat.

Les peces seran interpretades pel conjunt Experimental Funktion, format per Vera Martínez Mehner (violí), Elena Rey (violí), Jonathan Brown (viola), Erica Wise (violoncel), Santi Barguñó i Hugo Romano (electrònica), un grup que se situa a mig camí entre l’excel•lència en la interpretació de música clàssica (Vera Martinez Mehner i Jonathan Brown són violí i viola del Quartet Casals) i les tècniques més avançades d’experimentació musical.

Des de l’any 2006 el CCCB programa el cicle BCNmp7 amb la voluntat de subratllar l’especificitat musical de Barcelona. Aquesta temporada el cicle aposta per sessions úniques i compactes, reforçant el valor de les actuacions musicals en directe però allunyant-se dels clàssics concerts de repertoris musicals, així com del format festival.

No us perdeu l’ocasió de veure i escoltar en directe una proposta minimalista de la mà dels intèrprets amb més prestigi i reconeixement internacional de l’escena contemporania barcelonina!

 

 

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Altres crèdits:

Programa: Lluís Nacenta

Col·labora: Ingrid Guardiola